1. Welcome to Skyrim Forums. You totally should register so you can experience everything our community offers. We have various resources related to Skyrim which include a massive array of Guides and Tutorials. If you're here just for the discussion you can check out our General Skyrim Discussion section or if you're here for help you can check out our Skyrim Help section. We also have the latest Skyrim News and fun stuff like Roleplaying and even a Skyrim Fan Fiction section!

    Are you here to discuss Dawnguard? You may discuss it by signing up and checking out this section.

    So if you love Skyrim you should join for sure. Click the 'Sign Up' button on the right to register your account. You can register with your Facebook or Steam account.

Skyrim for PS3 won't start

Discussion in 'Skyrim Help' started by Bjorne Battlehammer, Dec 28, 2011.

  1. Bjorne Battlehammer

    Bjorne Battlehammer New Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    2
    Reputation:
    0
    I just got a new PS3 and an unopened copy of this game and tried to play for the first time. The PS3 prompted me to install something before I could play (not sure if this was a patch or what). After that was done I tried to start the game. After the main PS3 screen goes away I just get a black screen and nothing happens. I have to eject the disc to get back to my main PS3 screen. Any ideas on a fix? Thanks
  2. Reiji

    Reiji Dark Mage of Clan Thu'um

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    390
    Location:
    Kissimme, FL
    Reputation:
    18
    Skyrim installs some data into the PS3. It happened to me as well when I first popped it in. After that It should go to the patch screen. I'm willing to bet you got a load screen freeze which is common for Skyrim. Make sure you have enough HDD space on your PS3 and keep trying to install/update it.
  3. Bjorne Battlehammer

    Bjorne Battlehammer New Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    2
    Reputation:
    0
    would that data be in the game data utility? there is nothing there. is there a way to prompt the system to look for an update for the game? i keep getting the same result when i try to play the game
  4. Reiji

    Reiji Dark Mage of Clan Thu'um

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    390
    Location:
    Kissimme, FL
    Reputation:
    18
    Only thing I could think of to fix it would be to make a data backup of your PS3 saves and and stuff to a external HDD or USB and do a quick format of the PS3 HDD. After the format you should be able to pop in Skyrim and update it without a problem and then put your backup saves and stuff back into your PS3 HDD.
  5. Mozan_the_Great_Mage

    Mozan_the_Great_Mage New Member

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    1
    Reputation:
    0
    My Ps3 downloaded the patch but when I tried to start a new game the game gets stuck at the skyrim crest with the smoke and stops loading right there. Why does it do that?
  6. ShangTsung

    ShangTsung Active Member

    Joined:
    Aug 20, 2012
    Messages:
    454
    Reputation:
    10
    not too surprised, if you've got a new ps3 i'm guessing you've got a slim model.. contrary to popular gossip the new models are chock full of defects, 2 of my friends so far have had the exact same issue u mentioned after installing a new game less than a year after buying the console, couple months back a friend of mine bought max payne 3 and it kept crashing on loading screens, a week later he got the ylod and he just bought the freakin thing last summer.. i'll buy a 360 before i spend money on a slim ps3.

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. skyrim ps3 wont start

    ,
  2. why wont skyrim load on ps3

    ,
  3. skyrim wont install ps3

    ,
  4. skyrim will not start ps3,
  5. why isnt skyrim loading on ps3,
  6. why wont skyrim install on my ps3